The 2nd Round

Vintage kleding

The 2nd Round webshop ontwikkeling

Project

informatie

De klant

The2ndRound is ontstaan uit een behoefte voor Mode, vormgeving en fotografie. De eigenaresse Calista heeft een passie voor al deze elementen. Hieruit ontstond het idee om een online vintage kleding webshop te beginnen. Je vind veel verschillende vintage kleding, schoenen en accessoires. De kleding komt van 1920 tot aan 1980. Anno 2021 wordt er nog veel vintage kleding gedragen. Voornamelijk door vrouwen dit is dan ook de doelgroep die zij aanspreken.

Doel

Het doel van The 2nd Round was het ontwikkelen van een webshop waar vintage fans verschillende vintage items kunnen bestellen van bepaalde merken. Vintage is booming en voornamelijk te verkrijgen in fysieke vintage winkels en weinig echte online. Ook moest een bezoeker van de website kunnen aangeven hoe ze op de website zijn gekomen. Zo kan er gemakkelijk commissie worden betaald aan de partners van Cosy Amsterdam City Trips.
The 2nd Round home pagina

Project

Resultaten

Een volledig responsive, Woocommerce gebaseerde e-commerce oplossing. De webshop werkt met een voorraadsysteem zodat bezoekers kunnen zien wanneer een item verkocht is. Betalingen worden verwerkt via Mollie, een van de meest gebruikte betaal services online. Ook is er een Mega Menu te vinden onder het kopje kleding. Dit maakt het gemakkelijker voor de bezoeker om te navigeren naar bepaalde categorieën van de vintage kleding.

Filter opties

Op de shop pagina is een balk met een aantal verschillende filteropties. Dit is natuurlijk heel gemakkelijk als een bezoeker naar een vintage item zoekt van een bepaald merk, kleur, prijs of categorie. In de mobile versie van de website is het filter gemakkelijk in en uit te klappen voor de meest gebruiksvriendelijke ervaring.
Filter opties The 2nd Round

Account dashboard

Door een bestelling te plaatsen op The 2nd Round ben je verplicht een account aan te maken. Dit is voor een aantal redenen erg handig. Zo kun je namelijk gemakkelijk inloggen en je bestelgeschiedenis terug zien, je adres gegevens wijzigen en je account beheren. Benieuwd naar de website? Neem gerust een kijkje: the2ndround.nl
Dashboard The 2nd Round